Blog > Komentarze do wpisu
Przepis na devolaje z masłem czosnkowym

SKŁADNIKI:

-piersi z kurczaka

-sól pieprz

-masło ( najlepiej KLAROWANE gdyż nie pali się na patelni :) )

-czosnek

-pietruszka ( morze być świeża lub nie )

-bułka tarta

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na początek bierzemy pierś z kurczaka i tłuczemy aż będzie dość duży. Następnie z obu stron posyp pierś solą i pieprzem. Odłóż piersi na bok i weź miskę, do niej włóż masło (najlepiej niech będzie miękkie) pietruszkę, sól i pieprz. Zmieszaj je ze sobą aż powstanie gładka masa. Następnie po trochu wkładaj masę na piersi z kurczaka i zawijaj w rulon tak aby się nie rozpadły. Jak wszystko będzie już złożone w rulon posyp je jeszcze raz solą i pieprzem a następnie obtocz w bułce tartej. Smaż je na gorącym maśle aż się zarumieni w środku i na zewnątrz. I GOTOWE !

Ps: Jeżeli nie wyjdzie to napisz do mnie proszę. To mój e-mail: a.bielak@wp.pl

niedziela, 24 kwietnia 2011, agatkabielak